V NaturaMedu podporujeme zdraví a solidaritu

V NaturaMedu podporujeme zdraví a solidaritu

V NaturaMedu jsme si vždy kladli za cíl nejen podnikat, ale také přispívat k lepšímu a zdravějšímu životu lidí. Nedávno jsme měli tu čest a příležitost rozdělit 9 tisíc balení vitamínu D mezi seniory a pracovníky o ně pečující. Tato iniciativa, která vzešla z našeho hlubokého závazku podporovat zdraví a pohodu, představuje více než jen dárcovství, ale je to výraz naší korporátní filozofie a sociální odpovědnosti.


Proč vitamín D?

Vitamín D, zásadní pro udržení zdraví kostí a imunitního systému, je často nedostatečně zastoupen ve stravě seniorů, zvláště v obdobích s omezeným slunečním svitem. NaturaMed si je vědom tohoto problému, a proto se rozhodl aktivně přispět k jeho řešení.


Rozsáhlá distribuce s osobním přístupem

Magistrát hlavního města Prahy nám v zastoupení paní Bc. Lenkou Mottlovou umožnil obdarovat organizace, jež spadají pod jeho patronaci. Tak se naše dary dostaly k těm, kdo je nejvíce potřebují. Díky této spolupráci jsme mohli distribuovat balíčky vitamínu D asi do 30 organizací, a to od domovů pro seniory až po centra sociálních služeb.


Vděčnost a ocenění

Reakce příjemců byly mnohdy srdcervoucí a potvrzují význam našeho úsilí. Například ředitel Domova pro seniory Kobylisy Mgr. Ondřej Šimon, MPA, vyjádřil vděčnost za „krásné překvapení“, které budou rádi distribuovat dále. Ing. Igor Tjutčev z Domova Zvíkovecká kytička ocenil nabídku vitamínů „zvláště v těchto ne úplně slunečných dnech“.


Více než jen vitamíny

Naše iniciativa ale není jen o distribuci vitamínů. Je to o sdílení péče, podpory a uznání těch, kteří pracují v přední linii péče o naše seniory. Je to důkaz našeho závazku posilovat vazby mezi lidmi a organizacemi a podporovat silnou a zdravou společnost.


V NaturaMedu věříme, že podnikání a sociální odpovědnost musí jít ruku v ruce. Tato distribuce vitamínu D je odrazem našeho přesvědčení, že společnosti mají moc a zodpovědnost přinášet pozitivní změny. Jsme hrdí na to, že jsme mohli přispět ke zlepšení kvality života seniorů a jejich pečovatelů a zároveň posílit ducha společenství a vzájemné podpory.


Díky vzájemné spolupráci s veřejnými institucemi a neziskovými organizacemi jsme dokázali rozšířit dosah našeho úsilí a poskytnout praktickou pomoc tam, kde je to nejvíce potřeba. Každý děkovný dopis, který jsme obdrželi, je pro nás připomenutím, že každý náš malý čin může mít velký dopad.


V NaturaMedu se zavazujeme pokračovat v našich snahách o zlepšování života lidí a posilování našich komunit. Tato iniciativa rozdělení vitamínu D je jen jedním příkladem našeho rozhodnutí pomáhat při budování a rozvoji zdravějšího a šťastnějšího společenství. Děkujeme všem, kteří se podíleli na tomto úspěšném projektu, a těšíme se na další příležitosti přispět společně k lepšímu světu.


On-line poradna
MUDr. Tomáš Vymazal
Doc. MUDr. Tomáš Vymazal, Ph.D., MHA
Přednosta KARIM 2. LF UK a FN Motol

Chcete se zeptat na naše doplňky stravy a jejich užívání, zeptejte se v online poradně našich odborníků z pohodlí domova.

On-line poradna