Vybíráme omega-3: jaké jsou nejlepší pro děti, a na které se může spolehnout celá rodina?

Vybíráme omega-3: jaké jsou nejlepší pro děti, a na které se může spolehnout celá rodina?

3 minuty čtení 2948

Omega-3, neboli nenasycené mastné kyseliny, jednoznačně prospívají našemu zdraví. Protože si můžete vybírat mezi několika druhy, sepsali jsme jejich krátký přehled:

Proč bychom měli užívat omega-3?

Jsou to látky, které jsou pro naše tělo nezbytné, ale zároveň si je samo neumí vyrobit. Omega-3 přijímáme z potravy, jednoduše řečeno ze zdravých tuků. Ačkoli mají zdroj v rostlinných i živočišných potravinách, velice doporučujeme zaměřit se především na rybí tuk. Rostlinné omega-3 mají totiž v těle velmi malé využití. Oproti nim je rybí tuk naprostou jedničkou: obsahuje koncentrované omega-3, a zároveň se v organismu výborně vstřebává. 

Jednotlivé kyseliny EPA a DHA

Omega-3 můžeme dále rozdělit na EPA a DHA kyseliny.

Obě jsou nám prospěšné, obě jsou pro zdraví nezbytné. Zatímco kyselina DHA se podílí na vývoji a funkci mozku a nervové soustavy, pro srdíčko a kardiovaskulární systém bychom měli sáhnout spíš po kyselině EPA. Tady začíná malé počítání. Je jasné, že bychom měli doplňovat obě kyseliny.

Ale v každém věku má tělo jiné potřeby, a je skvělé, když tomu přizpůsobíme příjem omega-3. Ideální jsou produkty, které obě kyseliny kombinují.

OmegaMarine Rybičky pro chytré hlavičky

Začněme u našich nejmenších. Pro děti je extrémně důležitý pravidelný příjem kyseliny DHA.

Je součástí mozku, a výživou pro mozek. Podílí se na jeho vývoji už od chvíle početí. Tahle informace vás možná zaujme – mozek a nervová soustava se začnou tvořit už v prvních týdnech těhotenství. Je to ten nepropracovanější systém, a proto potřebuje spoustu času a výživy, aby se vyvinul k dokonalosti. Rozvoj pak pokračuje po porodu a v prvních letech života. Není náhodou, že děti mají hlavičku v poměru k tělu tak velkou. Mozek se totiž už nikdy nebude vyvíjet tolik, jako v dětství! Pro naše nejmenší jsme vymysleli produkt OmegaMarine Rybičky. Obsahuje tu správnou kombinaci omega-3 na mozek, a také vitamíny pro podporu imunity. Navíc chutnají po letním ovoci, a jsou slazené stévií. 

Pro celou rodinu je nejlepší OmegaMarine PREMIUM

Produkt, který je naším nejprodávanějším. Kombinuje kyseliny EPA a DHA s vitamínem D, a proto se pyšní hesly Srdce, Mozek, Zrak a Imunita.

Je skutečně velmi univerzální, a co je nejdůležitější – obsahuje nejčerstvější omega-3 na světě. Od ulovení ryby trvá jen necelých 75 minut, než je olej zpracován. Díky tomu si uchová maximum zdravotních benefitů. Je ve formě želatinových tobolek, které se pohodlně polykají, a nemají žádný zápach ani pachuť. OmegaMarine PREMIUM je natolik oblíbená, že jsme se rozhodli dát každému novému zákazníkovi možnost vyzkoušet ji zdarma. Objednáte na www.omegamarine.cz

CardioMax je nejkoncentrovanější na trhu, a vaše srdce si ho zamiluje!

Opravdu silná dávka omega-3 s vysokým obsahem EPA kyseliny.

Perfektní je pro dospělé a seniory, kteří se chtějí zaměřit na péči o svůj kardiovaskulární systém. Srdce máme totiž jen jedno, a jako orgán se nikdy nezastaví. Nemá možnost odpočinku nebo pauzy. Proto si zaslouží omega-3, které se starají o jeho správnou funkci, a navíc pomáhají snižovat hladinu cholesterolu. V kombinaci s vyváženou stravou a pravidelným pohybem docílíte té nejlepší údržby hnacího motoru celého těla! Více informací o CardioMaxu se dozvíte na www.cardiomax.cz


Teď už víte, jaké omega-3 se pro jednotlivá životní období hodí. Věříme, že je pro sebe rádi vyzkoušíte, a budete s nimi spokojeni! 

Přidat komentář

Sdílet

Témata článku:

Mohlo by vás zajímat

Online poradna
MUDr. Tomáš Vymazal
prof. MUDr. Tomáš Vymazal, Ph.D., MHA
Přednosta KARIM 2. LF UK a FN Motol

Chcete se zeptat na naše doplňky stravy a jejich užívání, zeptejte se v online poradně našich odborníků z pohodlí domova.

Online poradna