MemoComplex pro bystrý mozek

MemoComplex pro bystrý mozek

3 minuty čtení 1966

Nedokážete se soustředit? Uvítali byste, kdybyste si toho dokázali víc zapamatovat? Pak určitě čtěte dále – představíme si produkt MemoComplex pro podporu kognitivních funkcí mozku.

Mozek má schopnost být stále aktivní, jen je potřeba nenechat ho zlenivět

Mysleli jste si, že od určitého věku se zkrátka musíte smířit s tím, že vaše paměť se bude už jen zhoršovat? To ale vůbec není pravda, je to jen mýtus zakořeněný mezi lidmi. Ve skutečnosti neexistuje chvíle, kdy by mozek přestal pracovat. Po celý život si uchovává schopnost vytvářet nová nervová spojení, která jednoduše řečeno udržují jeho kapacitu. 

K tomu, aby se tato nervová spojení tvořila, potřebuje podněty. Je jen na nás, kolik mu jich dáme. Naštěstí ale máme mnoho možností:

  • Nikdy se nepřestávejte učit – čtěte, luštěte křížovky, počítejte slovní úlohy nebo se učte slovíčka z cizího jazyka,
  • věnujte se ručním pracím, ty stimulují mozek zase trochu jinak - můžete vyšívat, tvořit ze dřeva či lepit papírové modely,
  • dělejte více věcí najednou, pro mozek je to intenzivnější stimulace. Zkuste se soustředit na vaření a zároveň na pořad v rádiu nebo třeba předčítejte nahlas. 

Víte, co jsou tzv. kognitivní funkce?

Můžeme je označit také jako poznávací funkce. Provázejí každý náš den. Díky kognitivním funkcím mozku můžeme uvažovat, rozhodovat se, reagovat, komunikovat, zkrátka být ve spojení s okolním světem. 

Kognitivní funkce máme vrozené, zároveň je však můžeme (a měli bychom) podporovat a rozvíjet. Nejen s věkem se poznávací funkce mozku zpomalují. Negativně se podepíšou i úrazy, různá onemocnění a vliv má i naše psychika. 

Kognitivní funkce mozku podporuje i správná výživa - konkrétně nenasycené mastné kyseliny omega-3. Zejména kyselina DHA vykazuje vynikající výsledky. Již od počátku života pomáhá při vývoji mozku jako orgánu, ale prospívá i jeho funkcím. My ale potřebujeme bystrý mozek po celý život. Co víc - s přibývajícími léty přestává být samozřejmé, že se na něj můžeme spolehnout.

Dejte mozku příležitost se předvést a nakrmte ho živinami

Jak vytvářet pro mozek podněty pro práci už víme. S tím jde ruku v ruce dobrá výživa mozku. V prvé řadě potřebuje spoustu kyslíku a vody, takže choďte co nejčastěji na čerstvý vzduch a poctivě dodržujte pitný režim. Co dalšího mozek vyžaduje?

Omega-3 mastné kyseliny, které se podílejí na jeho vývoji a podpoří i nervovou soustavu. Dále jód na podporu kognitivních funkcí mozku a v neposlední řadě vitamíny skupiny B pro udržení psychické pohody.

Všechny tyto látky najdete v našem oblíbeném produktu MemoComplex. Složení jsme vybírali tak, aby podpořilo mozek a nervovou soustavu hned v několika směrech. Navíc se jedná o živiny, které mnoha lidem chybí – kvůli nízké konzumaci ryb trpí totiž Češi nedostatkem omega-3 i jódu. 

Vyzkoušejte vzorek MemoComplexu zdarma – klikněte zde.

Pro koho se MemoComplex hodí?

Tento doplněk stravy pro podporu funkce mozku je ideální pro každého, kdo má pocit, že by si v tomto ohledu mohl polepšit. Jednak jsou to studenti, kteří zaměstnávají mozek na 100 %. Tuto námahu potřebují kompenzovat zvýšeným přísunem živin.

MemoComplex ocení i lidé ve středním věku a senioři. Čím náročnější máme zaměstnání nebo čím jsme starší, tím se nároky našeho mozku zvyšují. Funguje tu přímá úměra – čím víc svůj mozek podpoříme živinami, tím bystřejší bude. Výsledky na sobě také více pocítíme. 

Zaujal vás MemoComplex? Nebo víte o někom, komu by se hodil? Určitě byste měli vyzkoušet měsíční balení na zkoušku zdarma.

Pro jeho objednání klikněte na tento odkaz. Vzorek je skutečně zdarma, platí se pouze poštovné 49 Kč. 

 

MemoComplex

MemoComplex měsíční balení

Prémiový doplněk stravy s pečlivě vybranými ingrediencemi, navržený pro podporu mozku a kognitivních funkcí. Obsažená kyselina DHA podporuje zdravou funkci mozku a vitamíny B1 a B12 napomáhají ke snížení únavy a vyčerpání

Vaše komentáře

Vaclav Vanicek

Chci vyzkoušet pro lepší paměť

Přidat komentář

Sdílet

Témata článku:

Mohlo by vás zajímat

Online poradna
MUDr. Tomáš Vymazal
prof. MUDr. Tomáš Vymazal, Ph.D., MHA
Přednosta KARIM 2. LF UK a FN Motol

Chcete se zeptat na naše doplňky stravy a jejich užívání, zeptejte se v online poradně našich odborníků z pohodlí domova.

Online poradna