Bylinky na koncentraci: Podpořte svůj mozek přírodní cestou

Bylinky na koncentraci: Podpořte svůj mozek přírodní cestou

2 minuty čtení 1830

Rádi byste si zapamatovali více? Potřebovali byste se lépe soustředit? V tom případě určitě vyzkoušejte bylinky, které příznivě působí na váš mozek. Jsou to zejména tyto tři:

Tajuplný kořen ženšenu pravého

Existuje více odrůd ženšenu. Ten, který prospívá mozku, nervové soustavě a celkově povzbuzuje celé tělo, je tzv. pravý ženšen neboli Panax Ginseng C. A. Meyer. Zvláštní je tím, že musí dosáhnout určité zralosti, aby byly jeho účinky co nejvyšší. 

Ženšen také podporuje vitalitu a sexuální výkonnost. Přispívá k psychické odolnosti a na koncentraci mysli byste těžko hledali něco lepšího. Ženšen se nejpohodlněji užívá ve formě prášku – rozemletého kořene v kapslích. Pokud jste ho zatím neměli, rozhodně byste měli vyzkoušet ŽenŠen Energy+. Stačí kliknout sem a objednat si vzorek zdarma.

Voňavý rozmarýn povzbudí paměť

Skoro každý ho má na své bylinkové zahrádce, a přitom netuší, jaký je to poklad. Už jeho intenzivní aroma napovídá, že působí povzbudivě na naši psychiku. Zároveň zklidňuje napjaté nervy a pomáhá ulevit od stresu. 

Rozmarýn měly rády už naše babičky díky jeho podpoře koncentrace a paměti. Pomáhá při učení a ve chvílích, kdy se potřebujeme dlouhodoběji soustředit na důležitý úkol. Skvělý je třeba během několikahodinového řízení auta. 

Věděli jste, že účinků bylinek lze využít i jinak než v čaji nebo jako doplňku stravy? Rozmarýn je ideální příklad toho, že nám velmi prospívají i éterické oleje. Pro podporu mysli si dejte pár kapek do aromalampy. 

Pepřovník je fajn také k zevnímu užití

Černý pepř dnes známe zejména jako koření. Ve skutečnosti je to ale mnohem víc. Pepř je také bylina s velmi silnými účinky. Dokonce se původně používal zevně – podporuje totiž prokrvení pokožky, dokáže prohřát a lokálně působí i lehce analgeticky. Skvělý je na ztuhlé svaly.

Vnitřně ho užíváme jako stimulant. Povzbuzuje činnost mozku a nervové soustavy a podporuje jeho vitalitu. To jsou důvody, proč i pepř najdeme v doplňcích stravy na podporu soustředění. 

ŽenŠen Energy+

ŽenŠen Energy+ Měsíční balení

Spojení 5 000 let čínské historie využívání kořenu ženšenu s nejmodernější technologií. Jedinečný produkt obsahující pravý Panax ginseng C. A Meyer, podpoří Vaše celkové duševní zdraví a pomůže Vám udržet dostatek energie pro každodenní činnosti.

Přidat komentář

Sdílet

Mohlo by vás zajímat

Online poradna
MUDr. Tomáš Vymazal
prof. MUDr. Tomáš Vymazal, Ph.D., MHA
Přednosta KARIM 2. LF UK a FN Motol

Chcete se zeptat na naše doplňky stravy a jejich užívání, zeptejte se v online poradně našich odborníků z pohodlí domova.

Online poradna